Malý pražský koláč plněný žloutkovým krémem s mascarpone

49,40  - 52,00 

Základem pro odlehčený mini pražský koláč je vláčné kynuté těsto vypracované do bochánku. Koláč je plněný pravým žloutkovým krémem s mascarpone a posypaný skořicovou drobenkou.

Vhodné pro oslavy anebo k odpolední kávě.
Velikost cca 9 cm; hmotnost cca 130-140 g

Obvyklá dostupnost do 3 dnů.
Nelze posílat poštou.
Záruka 24 hodin při skladování do 8 °C.

Dostupné na objednávku.

Množství Sleva (%) J. cena
4 - 8 52,00 
9+ 5 % 49,40 

Popis

domacidezerty.cz
Poctivé domácí tradiční dobroty

Malý pražský koláč s mascarpone a pravým žloutkovým krémem, bez ovoce,  skořicová drobenka

Malý kynutý pražský koláč plněný žloutkovým krémem s mascarpone je menším odlehčeným bratříčkem legendárního pražského koláče, který svým vláčným kynutým těstem a lahodným krémem nabízí neodolatelnou chuťovou kombinaci. Skořicová drobenka, kterou je posypán, nejenže zvyšuje jeho estetickou hodnotu, ale také přispívá k jeho výjimečnému charakteru.

Zajímavosti

Pražský koláč má dlouhou a fascinující historii, která sahá až do středověku. Původně se koláče pekly jako obětní jídlo při různých slavnostních příležitostech. S postupem času se staly také oblíbenými sladkostmi, které se podávaly na svatbách a jiných oslavách. Současný pražský koláč má jisté historické vazby na francouzský tarte tropézienne, což je krémový koláč originálně pocházející z francouzské oblasti Saint-Tropez. Tarte tropézienne byl poprvé představen v roce 1955 a měl by být inspirován návštěvou filmových hvězd, zejména Brigitte Bardot, která v té době byla v Saint-Tropez velmi populární.

Tento koláč je charakteristický tím, že je vyroben z nadýchaného pšeničného těsta, které je plněno krémem z másla a pomerančového květu, což mu dává jedinečnou a aromatickou chuť. Původně byl pojmenován „tarte tropézienne“ jako odkaz na město, kde byl poprvé uveden. Legendární pražský koláč, jak je známý nyní, může vycházet z těchto francouzských receptur, avšak přizpůsobených lokálním chutím a surovinám. Takové kulinářské sjednocování kultur je v gastronomii běžné a může vést k vznikání nových a jedinečných pokrmů, které spojují prvky z různých tradic.

Složení: kynuté těsto, žloutkový krém s mascarpone; dekorace: drobenka, skořice

Alergeny: vejce, lepek, mléko; může obsahovat stopová množství dalších alergenů

klíčová slova: Mini pražský koláč prodej Praha

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.